• Het ontstaan

  Het ontstaan
 • Sponsors

  Sponsors
 • Keuring

  Keuring
 • Ontwerp

  Ontwerp
 • Het ontstaan

  Zoals de begeleidende brief al beschrijft is muis jantje ontstaan door mijn oma. Na haar overlijden en het effect dat het op haar heeft gehad, kwam ik met het idee om meerdere muizen te maken voor de dagbesteding waar zij altijd heen ging, hier werden de Jantjes enthousiast ontvangen.

  Mijn familie kwam met het idee om op Facebook een groep te openen zodat we met een paar haaksters kunnen haken en dus meer mensen met alzheimer/dementie en/of parkinson kunnen bereiken. Na overleg en toestemming van mijn opa heb ik dit gedaan onder de naam van Muis Jantje, vernoemd naar oma.

  In 1 week tijd was deze Facebook groep ontploft en waren we al met 1000 leden. En kreeg ik een persoonlijk bericht van Sandra. Zij stelde mij de vraag; ‘Weet je waar je aan begonnen bent’. Zij bood aan om mee te helpen om Muis Jantjes in goede banen te laten verlopen, terwijl zij een totaal vreemde was voor mij en mijn familie. Samen hebben we gekeken hoe we de veiligheid en kwaliteit van Muis Jantje kunnen waarborgen. Met behulp van mijn familie en Sandra en haar achterban hebben we Muis Jantje gemaakt tot wat het nu is.  Ondertussen hebben al 170 instellingen Muis Jantje enthousiast ontvangen en doen de Jantjes hun werk. En hebben we honderden vrijwilligers die mee haken, steunen en mee helpen waar ze maar kunnen.

  Speciaal wil ik hierin ook mijn opa van 83 jaar benoemen; voor degene die de film hebben gezien, vergelijk ik mijn opa en oma altijd met het oudere stel in ‘the Notebook’. Zij waren altijd samen en een voorbeeld voor andere mensen. Mijn opa heeft mijn oma tot de laatste dag verzorgt en wij als familie hebben dit met zorgen maar ook zeker vol trots aangekeken. En zijn ook heel blij dat ze bij hem haar laatste zucht heeft kimg_3411unnen uitblazen. Het verdriet voor mijn opa was hierna natuurlijk zeer intens. Maar muis Jantje is zijn kindje, zijn trots en hun nalatenschap geworden. Overal waar hij bij kan helpen is hij er voor muis Jantje en er gaat geen dag voorbij dat hij er niet vol trots over praat. Vanaf juli 2015 is opa daarmee ook een beroemdheid geworden bij muis Jantje. Elke markt of bezoek bij een instelling zie je de teleurstelling in hun ogen als hij er niet bij is. En de hoeveelheid handjes die hij moet schudden en door iedereen opa wordt genoemd maakt hem DE opa van muis Jantje.

  Wie ben ik;

  Ik ben Nathalie Droesbeke en ben 29 jaar. In woon in Friesland vanaf mijn zesde jaar en kom uit een binnenvaartgezin. Van jongs af aan zijn wij een hecht gezin en is familie belangrijk voor mij. Als opleiding ben ik sociaal pedagogisch hulpverlener en heb al meerdere banen gehad in hulpverlening met kinderen, jongeren en volwassenen. Met ouderen heb ik niet gewerkt en ben ik ook niet in gespecialiseerd. Dat maakt voor mij ook het mooie van muis Jantje. Doordat ik creatief ben en ik mijn oma de hele tijd met haar handen dingen zag opmeten heb ik haar dat knuffeltje gegeven. Gewoon omdat ik iets liefs voor haar wilde doen en met de gedachte ; wie weet helpt het. Het is heel bijzonder en soms ook nog heel onwerkelijk om nu te zien dat muis Jantje zoveel wordt gebruikt en echt rust en steun biedt voor onze doelgroep. Bij elk bericht die ik krijg van bijvoorbeeld; een familielid, een verzorgende of een ergotherapeut blijf ik vol spanning. En bij elk bericht hoor ik zulke goede berichten, wat mij het gevoel geeft….. het moet zo zijn dat oma mij dit heeft meegegeven.

  Na dit verhaal is het hopelijk wel duidelijk waar muis Jantje voor mij voorstaat;

  Iets vriendelijks en persoonlijks willen doen voor een ander.